4 Mart 2013 Pazartesi

ÇİZGİ DANSI

Dünyaca ünlü markaların 2013 ilkbahar yaz sezonu koleksiyonları çoktan görücüye çıktı ve bir çok ünlü tarafından da giyilmeye başlandı.Aklınıza ne gelirse gelsin  ister aksesuarlarda ister kıyafette ister ev tekstilinde  ..enine boyuna sağına soluna :) bu sezon çizgide rahatsınız..Ama gözlemlerimde yatay ve dikey çizgililer bu yılın vazgeçilmezi olacak.Özellikle bordo-krem, siyah-beyaz, yeşil-beyaz renkleri aklınızda bulunsun..Ben siyah-beyazın asilliğinden yanayım..Bende siyah beyaz çizgili arasına puantiye karışmış kumaş buldum farklılaşmak güzeldir..çizgi moda dediysekte kumaşta sadece çizgi olacak değil ya .,)
Bu arada Michel Pastoureau, çizgili kumaş hakkında derinlemesine bir araştırma yapmış ve çizginin bir tür şeytan icadı olduğu yolunda tarihsel ve imbilimsel gerçekleri bir bir ortaya koymuş:) çizgili giyinmenin bir tür cesaret sınavı, farklı olmanın işareti olduğunu anlatmış. kitabını almakta yarar var ,)







insanlarımızda şöyle bir ön yargı var : çizgili kıyafetler olduğundan kilolu gösterir..eğer çizgiyi doğru kullanmanın kurallarını bilirseniz sorun yaşamazsınız..
eğer boyunuz kısaysa boyuna çizgili bir etek giyinin ki boyunuzu uzun göstersin .
eğer kilo sorununuz varsa çizgilerin daha ince olanından ve dikey olanından tercih etmelisiniz ki sizi ince göstersin.



etek : kendi tasarımım
kürk yelek : kendi tasarımım
ipek gömlek : ovs
ipek şal: ugoza
 
bir diğer postta görüşmek üzere
DUA ile ...







6 yorum:

Unknown dedi ki...

zehracım ellerine sağlık yeleğine bayıldım..çok şık olmuşsun..birde kelime doğrulamasını kaldır bence..

sumeyye dedi ki...

Masaallah ne giyseniz guzel duruyor.cizgi ve puantiye giymek gercekten zor ama siz cok sade kombinlemissiniz o yuzden goz yormuyor.birde cok ozel kacmazsa formunuzu nasil koruyorsunuz acaba?iyi gunler

Unknown dedi ki...

Sumeyye hanım ıltıfatlarınız ıcın cok tesekkur ederım . Bır soz vardır yasamak ıcın yemek yıyorum diye bende oyle yapıyorum ;) yemekle hıc aram yoktur. 1-2gun boyunca yemek yemesem yemek aklıma bıle gelmez :))

Ayda dedi ki...

Çok uyumlu kombinler yapmışsın ve haliyle çok yakışmış tebrikler :)

Filiz dedi ki...

Güzel bir kombin ama bence bir de kırmızı tonlarda bir eşarpla denemelisin.

Unknown dedi ki...

Mrb. Kürk yeleğin fiyatını öğrenebilir miyim?